Asaa i medierne

Naziguldet i Asaa – dokumentarserie på 3 afsnit
 
I sommeren 2013 drog to journalister fra Radio24syv, Viktor Zeuthen og Rosa Marie Frang til Asaa for at producere en dokumentarserie om Asaa og rygterne om en nedgravet naziskat. Den dengang 90-årige, tidligere tyske marinesoldat, Wilhelm Kraft, som havde været udstationeret i Asaa under den tyske besættelse af Danmark var vendt tilbage til Asaa for at fortælle sin historie om den naziskat, han var overbevist om var blevet gravet ned et sted i Asaa i 1944 – en konsekvens af at Nazityskland så småt havde erkendt, at et nederlag i 2. Verdenskrig syntes uundgåeligt.
 
Denne udsendelsesrække på i alt 3 afsnit rummer en yderst interessant lokalhistorisk fortælling, men giver samtidig også et glimrende indtryk af Asaa som by og dens borgere.
 
Radio24syv podcast om muligt nazi guld i Asaa del 1
 
Radio24syv podcast om muligt nazi guld i Asaa del 2
 
Radio24syv podcast om muligt nazi guld i Asaa del 3
 
Råbånd
 
I forbindelse med Radio24syv Dokumentars udsendelser om Naziguldet i Asaa udgav radiostationen en række uredigerede tillægsudsendelser – kaldet Råbånd. Råbånd er et såkaldt gonzojournalistisk koncept, hvor det er journalisternes egen gøren og laden som er i styrende for udsendelsen. I dette tilfælde bringer det de to udsendte journalister vidt omkring i Asaa, hvor de taler med en masse lokale indbyggere, som giver deres besyv med i forhold til rygterne om naziguldet, men i endnu højere grad dagligdagshistorier om livet i Asaa. De to journalisters tur rundt i byen bringer dem blandt andet på besøg hos  Asaa Træsko og Asaa Boldklub m.fl. Indimellem disse  besøg taler de med tilfældige folk på gaden og på havnen. Programrækken giver et glimrende indblik i, hvad Asaa har at byde på af stort og småt.
 
Radio24syv podcast om Asaa del 1
 
Radio24syv podcast om Asaa del 2
 
Radio24syv podcast om Asaa del 3
 
Relaterede avis artikler:
 
BT – Guldfeber i Nordjylland
 
Nordjyske.dk – Stor Nazi-skat i Asaa?